Wie is Abheeru Daansen?

Mijn naam is Abheeru Daansen. Ik begeleid mensen bij hun persoonlijke ontwikkeling. Ik help je om thuis te komen in jezelf. Door mijn rijk gevulde leven, door mijn eigen zoektocht en het vinden van zingeving, ben ik geïnspireerd om jou als medereiziger te begeleiden in je zoektocht naar meer diepgang. Zoeken naar wie en wat je werkelijk bent.

Sinds 1997 ben ik werkzaam als gediplomeerd lichaamsgericht therapeut. Ik ben opgeleid via de beroepsopleiding van het instituut BodymindSindsdien volgde ik diverse complementaire opleidingstrajecten: Somatic Experiencing, EMDR, Familieopstellingen, PRI. 

Daarnaast heb ik ruim twintig jaar in het onderwijs gewerkt als leraar Engels. In 2014 maakte ik de overstap naar coaching en supervisie. Naast ondersteuning bij individuele en beroepsmatige veranderingsprocessen begeleid ik ook trajecten binnen het onderwijs.

Het werken met cliënten geeft mij voldoening. Ik vind het heerlijk om iemand in contact te brengen met zijn oorspronkelijke staat. Hier is het goed en geïntegreerd, stromend en levendig, krachtig en gevoelig. 

In mijn werkwijze ga ik ervan uit dat die open, onbevangen staat er altijd al is, maar soms wordt deze overschaduwd door schrik, pijnlijke bevroren emoties of automatische gedragspatronen die jouw hinderen om in je volledige potentie te leven.

Dit heeft vrijwel altijd een logische oorzaak. Deze wordt gedurende de therapie steeds duidelijker. Schaamte of schuld veroorzaken vaak een deel van de afweer. Wanneer je dit verdedigingsmechanisme gaat doorzien, kan deze smelten en komt er nieuwe energie vrij. 

Samen met mijn vrouw, Shanti Roelofsz Thomas, deel ik de Praktijk voor Lichaamsgerichte therapie. Shanti is gespecialiseerd in lichaamsgerichte therapie, EMDR (eye movement desensitization and Reprocessing) en EMI (Eye Movement Integration) trauma therapie en VLOW behandelingen (Veno Lymfatische Optimalisatie van het Weefsel). 

Samen geven we enkele keren per jaar de relatiecursus Tweegesprek. 

In Corona tijden geef ik individueel relatiebegeleiding workshops.