Lichaamsgerichte Therapie

Als je als cliënt bij me komt beginnen we met een intake gesprek van vijf kwartier. We beslissen dan of er een traject volgt en welke formule het best bij je hulpvraag past. Of we zoeken een andere hulpverlener die beter bij jou of je hulpvraag past. Ook het ritme van de sessies wordt afgestemd op je behoefte en mogelijkheden. Mijn werkwijze is vanuit complete acceptatie van wat er in jou is.     

Lichaamsgerichte therapie neemt de ervaring in het lichaam als uitgangspunt voor het therapeutisch proces. Telkens wordt gekeken hoe het gevoel in het lichaam wordt ervaren. Het kunnen ervaren van gevoelde veiligheid in je lichaam is een voorwaarde voor een geslaagd leven.

Binnen lichaamsgerichte therapie gaan we ervan uit dat emoties die geen uitweg hebben gekregen, in het lijf achterblijven. We hebben allemaal wel ervaringen gehad waarbij we een emotie uitstelden omdat er op dat moment geen ruimte voor was. Doe je dat systematisch dan kan een emotie ‘ondergronds gaan’, ze zoekt dan een andere uitweg. Je raakt dan uit balans en voelt je niet op je gemak.

Als je je verleden niet verwerkt, zul je er door worden aangestuurd. Via fysieke-, emotionele en mentale bewustwording ga je jezelf meer ervaren. Je bewustzijn groeit door middel van de relatie met de therapeut. Hierdoor komen je denken, je voelen en je handelen weer op één lijn, net zoals toen je klein was. Dan heb je weer meer van jezelf tot je beschikking om de juiste antwoorden te vinden op situaties in je zelf en je leven. Zo leer je langzaamaan responsief te worden in plaats van reactief. De energie die daardoor vrijkomt geeft je plezier en vrijheid. Het kan zijn dat je je lijf voelt tintelen, of dat het warm wordt.

Ik begeleid je hierbij op basis van mijn eigen ervaringen en maak daarbij gebruik van verschillende opleidingen en scholingen:

Sluit Menu